Pavilion with mezzanine level and group study areas

29

Sept, 2016

Research Institute

Architecture

Interiors

Jestico + Whiles create a unique, technically demanding structure for the National Graphene Institute in Manchester.

The RIBA award winning National Graphene Institute, housed within the five-story glass-fronted building that cost £30 million, is the national centre for graphene research in the UK. The centre, designed by Jestico + Whiles and built by Bam Construct, provides 7,600m² of research space. The outer pierced stainless steel ‘veil’ wraps around a sophisticated structural design that is in fact two buildings built alongside each other and physically isolated so that the ‘operational’ mechanics of the building and it’s vibrations cannot interfere with the lab side of the building.

Nationa Graphene Institute Exterior Photograph

National Graphene Institute Pierced Black Stainless Steel cladding

The acutely sensitive research areas include clean rooms (one of which occupies the entire lower ground floor), plus laser, otptical, metrology and chemical laboratories. Offices and labs are intermixed on all floors to assist reseach teams to operate independently.

The facility is is a world-leading research and incubator centre for the development of graphene and leads the UK’s aim to be at the forefront of the commercialisation of the material.

National Graphene Institute Circular Atrium Stairway | Interior Photographer London

National Graphene Institute Atrium with Second Floor Labs | Interior Photographer London

National Graphene Institute Clean Room Breakout Area | Interior Photography

Architectural Photographer London

National Graphene Institute Laboratory, Manchester Interior Photography

National Graphene Institute Laboratory, Manchester | Architectural Photographer

National Graphene Institute Laboratory, Manchester | Architectural Photography

The Church Recording Studio

The Church Recording Studio

Writing Studio 3, Church Recording Studio in Crouch End, London 11 November, 2014 Recording Studio Architecture Interiors Paul Epwith and Walters-Storyk Design Group regenerate 160 year old Church Studio The Church studio in Crouch End, London is housed in a 160 year...

read more
ArcelorMittal Orbit Tower, London

ArcelorMittal Orbit Tower, London

ArcelorMittal Orbit at the Queen Elizabeth Olympic Park, London 14 August, 2014 Leisure Architecture Masterplanning ArcelorMittal Orbit by Sir Anish Kapoor and designer Cecil Balmond. The distinctive looping structure of the ArcelorMittal Orbit is an icon of Queen...

read more
No.1 Nottingham Science Park

No.1 Nottingham Science Park

No. 1 Nottingham Science Park by Studio Egret West Architects 08 October, 2008 Commercial Architecture Photography Studio Egret West create business park within wetland nature reserve No. 1 Nottingham Science Park by Studio Egret West was created in 2006 and...

read more

ARCHITECTURE

INTERIORS

Get In Touch

Please leave your name and email below along with what you are looking for in the message box. Or you can call us on 0118 989 3749 and 07910 168536

Home          Portfolios          About          Blog          Contact Us

Winnersh Farm
Wokingham, Berkshire, RG41 5UU

07910 168536 / 0118 989 3749